Vithaka
Boeken

eBoek cover: Klikt het of klikt het niet? Klikt 't of klikt 't niet?
(2014, Kosmos Uitgevers, paperback en e-book)

Je bent op een feest en je wordt aan iemand voorgesteld. Vrijwel meteen voel je interesse of onverschilligheid, toenadering of afstandelijkheid. Hoe werkt zoiets? Wat gebeurt er met je als je met iemand praat, samen iets beleeft, als je je met iemand verbindt? Waarom klikt 't met de één wel en met de ander niet?
Zoek je antwoorden op zulke vragen, dan is dit boek een ontdekkingsreis, waardoor je meer gaat begrijpen over 'chemie tussen mensen', over communicatie en verbinding. Hoe je daarbij wordt gestuurd door chemische stofjes en informatie die in je brein is opgeslagen. Maar ook wat je bewust kunt doen om beter met anderen om te gaan.
Het boek bestaat uit korte, kernachtige stukjes over onderwerpen als instinctieve reacties, aantrekking, patroonherkenning, het knuffelhormoon, bindende muziek, lichaamstaal, besmettelijke emoties, misverstanden en cultuurverschillen. Met veel hyperlinks naar het internet, naar verklarende teksten, naar filmpjes van opmerkelijke gebeurtenissen, van muziek en cabaret.

Lees de klinkende recensies!

Kort filmpje (3 min.) over het ebook is te zien op: YouTube.
Boek cover: Klein boek over leiderschap

Klein boek over leiderschap
(2006, Tweede, herziene editie, Uitgeverij Thema)

Voor hen die wel wat meer willen weten over leiderschap en management, maar geen zin hebben daarover dikke boeken te lezen. Dit kleine boek bestaat uit kernachtige samenvattingen, met prikkelende vragen en praktische tips over verschillende aspecten van leiderschap en management. Een persoonlijke visie, met de nodige relativeringen, op grond van meer dan veertig jaar ervaring in leidinggevende functies.
Onderwerpen: leiders en managers; leidinggeven en samenwerken; kwaliteit en daarop gericht leiderschap in de praktijk; persoonlijkheid en leefstijl; mensen en veranderingen; waarnemen en leren; communiceren en wat daarbij mis kan gaan; omgaan met conflicten en lastige mensen. Met wegwijzers naar recente literatuur en relevante internetsites.
In de tweede, herziene en uitgebreide editie wordt extra aandacht besteed aan communiceren, dé kernvaardigheid voor leidinggevenden.